Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti yhteistyössä eri organisaatioiden kanssa haluaa nostaa vuosittain esiin turvallisuusalan positiivisia tekoja, saavutuksia, henkilöitä ja innovaatioita, joita laaja-alaisella ja monipuolisella turvallisuusalalla tapahtuu.

Finnish Security Awardsin Elämäntyöpalkinto on erityisen merkittävä tunnustus, joka myönnetään turvallisuusalalla vuosikymmenten ajan työskennelleelle henkilölle. Tämä palkinto on erityinen kunnianosoitus niille, jotka ovat omistaneet suuren osan elämästään turvallisuuden edistämiseen ja kehittämiseen erilaisissa ympäristöissä ja tilanteissa.

Tämä arvostettu palkinto ei ainoastaan tunnusta palkinnon saajan ammatillista uraa ja hänen omistautumistaan turvallisuuden parantamiseen, vaan se myös kunnioittaa hänen kunnianhimoaan, sitoumustaan ja rohkeuttaan puuttua turvallisuushaasteisiin. Se on merkki syvästä arvostuksesta niitä ponnisteluja kohtaan, jotka on tehty sen eteen, että turvallisuusstandardeja, -käytäntöjä ja -innovaatioita voitaisiin jatkuvasti parantaa ja kehittää.

Kuka ansaitsee turvallisuusalan elämäntyöpalkinnon tänä vuonna?

Elämäntyöpalkinto 2022

Henry Nyberg

Henry Nybergin turvallisuusura on kestänyt jo 75 vuotta ja jatkuu edelleen vielä 88-vuotiaana.

Jo 1940-luvulla teini-ikäisenä Nyberg toimi Puolustusvoimien soitto-oppilaskoulussa. Vuosina 51-52 hän suoritti asevelvollisuuden. Vuonna 53 hän aloitti Helsingin poliisilaitoksen rikosasaston vahtimestarina ja eteni siitä nuoremmaksi ja vanhemmaksi konstaapeliksi. 70-luvulla hän toimi jo poliisin teknisen toimiston neuvontajaostossa. 80-luvulla hän siirtyi murharyhmään ja petostoimistoon, jossa erikoistui muun muassa tutkimaan trikointia alkien tutkintaan. Hän oli myös ahkera luennoitsija ja jakoi auliisti neuvoja suurelle yleisölle. Poliisin ansioristin hän sai vuonna 1989.

Kun hän jäi eläkkeelle 28 vuotta sitten, hän perusti oman turvallisuusalan yrityksen, Spex Oy:n, ja jatkoi tuotekehittäjänä. Nyberg on myös Finnsecurity ry:n ja Turvallisuusmuseo Kannatusyhdistys ry:n perustajajäseniä.

Henry Nybergin puolesta palkinnon vastaanotti Turvallisuusmuseo Kannatusyhdistys ry:n hallituksen jäsen Veijo Vironen ja palkinnon luovutti yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Ahonen.

Yhteistyökumppanit