Vuoden turvallisuustutkija -palkinto jaetaan yksittäiselle tutkijalle tai kokonaiselle tutkijaryhmälle, jotka ovat omalla tutkimustyöllään saavuttaneet merkittävää edistystä turvallisuuden alalla. Tutkimustyön keskeisenä päämääränä on ollut yhteiskunnan turvallisuuden parantaminen, ja tämä palkinto tunnustaa sen innovatiiviset ja käytännönläheiset ratkaisut, jotka vaikuttavat positiivisesti meidän kaikkien elämään.

Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti yhteistyössä eri organisaatioiden kanssa haluaa nostaa vuosittain esiin turvallisuusalan positiivisia tekoja, saavutuksia, henkilöitä ja innovaatioita, joita laaja-alaisella ja monipuolisella turvallisuusalalla tapahtuu.

Kuka ansaitsee Vuoden turvallisuustutkija -palkinnon tänä vuonna?

Vuoden turvallisuustutkija 2022

Jyri Paasonen
Vaasan yliopiston tutkija, Itä-Suomen yliopiston dosentti

Jyri Paasonen on turvallisuusalalla tunnettu ja tuottelias tutkija, jota arvostetaan laajasti. Hän on erikoistunut rikos- ja prosessioikeuteen sekä rikollisuuden ja turvallisuusalan tutkimuksiin.

Hän on opiskellut Suomessa ja tehnyt post doc -opintojaan Britannian Leicesterin yliopiston kriminologian laitoksella. Lukuvuoden 2021-2022 aikana hän oli tutkijavaihdossa Havaijin yliopistossa Yhdysvalloissa. Suomessa hän toimii tutkijana Vaasan yliopistossa ja dosenttina Itä-Suomen yliopiston oikeustieteen laitoksella. Hän on kirjoittanut lukuisia tieteellisiä artikkeleita ja myös turvallisuuden oppikirjoja. Lisäksi Paasonen on kehittäjä ja kouluttaja.

Yhteistyökumppanit