Vuoden turvallisuustyön vapaaehtoinen -palkinto myönnetään vuosittain yksilölle tai ryhmälle, joka on näyttänyt esimerkillistä omistautumista turvallisuuden edistämiseen vapaaehtoistoiminnan kautta. Tämä tunnustus myönnetään niille, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet turvallisuuteen liittyvillä aloilla ja tuoneet positiivisia muutoksia yhteisöihinsä. He ovat esikuvia muille vapaaehtoisille ja rohkaisevat muita osallistumaan turvallisemman yhteisön luomiseen.

Turvallisuus & Riskienhallinta -lehden tarkoituksena on yhteistyössä useiden organisaatioiden kanssa vuosittain korostaa turvallisuusalan myönteisiä toimia, huomattavia saavutuksia, merkittäviä henkilöitä sekä innovatiivisia kehityskohteita, jotka rikastuttavat laajaa ja monipuolista turvallisuusalaa.

Kuka ansaitsee Vuoden turvallisuustyön vapaaehtoinen -palkinnon tänä vuonna?

Vuoden turvallisuustyön vapaaehtoinen 2022

Special Rescue -osasto, Illon VPK

Illon VPK:n Special Rescue -osaston toiminta on täysin uudenlaista Suomessa ja jopa maailmanlaajuisesti ainutlaatuista. Ryhmä toimii palo- ja pelastusalalla harjoitellen Illon vapaaehtoisen palokunnan tiloissa palokunnan kalustolla.

Ryhmän ohjaajina toimivat kaksi sote-alan ammattilaista, joilla on kokemusta myös pelastusalalta ja ensihoidosta. Special Rescue -ryhmän jäsenet ovat yli 15-vuotiaita kehitysvammaisia tai erityistä tukea tarvitsevia. He haluavat tarjota oman panostuksensa suomalaiseen vapaapalokuntatoimintaan ja ensiapuun soveltaen sitä mahdollisimman hyvin omiin tarpeisiinsa.

Tämä vapaaehtoistyön muoto on arvokas ja kannustaa kaikkia osallistumaan turvallisuustyöhön omista lähtökohdistaan käsin. Illon VPK:n Special Rescue -osasto ansaitsee tunnustusta ja kiitosta rohkeasta ja tärkeästä panoksestaan turvallisuuden hyväksi.

Palkinnon vastaanotti Special Rescue -ryhmän puolesta Illon VPK:n Markku Salminen ja Katariina Ristimäki.

Yhteistyökumppanit