Turvallisuus & Riskienhallinta -lehden myöntämä Vuoden turvallinen organisaatio -palkinto on arvostettu kunnianosoitus, jonka tavoitteena on palkita organisaatio, joka on erityisesti omistautunut turvallisuuden edistämiseen ja turvallisuuskulttuurin rakentamiseen. Tämä palkinto ei ainoastaan juhlista organisaation merkittäviä saavutuksia turvallisuussektorilla, vaan se myös alleviivaa heidän sitoutumistaan jatkuvaan parantamiseen ja turvallisuusstandardien vaalimiseen.

Lehden tarkoituksena on yhteistyössä useiden organisaatioiden kanssa vuosittain korostaa turvallisuusalan myönteisiä toimia, huomattavia saavutuksia, merkittäviä henkilöitä sekä innovatiivisia kehityskohteita, jotka rikastuttavat laajaa ja monipuolista turvallisuusalaa.

Millä organisaatiolla on kunnia saada Vuoden turvallinen organisaatio -palkinto tänä vuonna?

Vuoden turvallinen organisaatio 2022

Yara Suomi Oy

Yara Suomen yritysturvallisuuden ja riskienhallinnan toimintamallit ovat auttaneet myös turvallisuusalan korkeakoulujen opettajia ymmärtämään, mitä tehokas turvallisuusjohtaminen käytännössä oikeasti tarkoittaa. Vaikka Yara Suomi toimii erittäin riskialttiissa kemian- ja kaivosteollisuudessa, yrityksessä ei ole tapahtunut viimeisen kolmen vuoden aikana ainuttakaan työtapaturmaa. Kovan luokan tulos vaati turvallisuustyön huippuosaamista, sillä työtapaturmiin luetaan tyypillisesti myös alihankkijoiden suoritukset.

Yara Suomessa turvallisuus kuuluu jokaiselle työntekijälle. Yrityksen erityispiirre lisäksi on, että turvallisuus on oma brändinsä.

Palkinnon vastaanotti Yara Suomen Safety Specialist Mikko Katajisto.

Yhteistyökumppanit