Turvallisuus & Riskienhallinta -lehden Vuoden turvallisuusteko -palkinto annetaan vuosittain yksilölle, ryhmälle tai organisaatiolle, joka on tehnyt odottamattoman positiivisen panoksen turvallisuuteen päätöksen tai teon kautta. Palkinto voidaan myöntää myös niille, jotka ovat toimineet itsekkyyden ulkopuolella ja osoittaneet rohkeutta vaaratilanteissa tai onnettomuuksien yhteydessä.

Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti, yhdessä lukuisien partneriorganisaatioiden kanssa, haluaa joka vuosi nostaa esiin merkittäviä parannuksia turvallisuussektorilla, huomattavia saavutuksia, erityisen tärkeitä toimijoita sekä uusia innovatiivisia kehityssuuntia, jotka monipuolistavat ja rikastuttavat turvallisuusalan kenttää.

Kenet tänä vuonna tunnustetaan ”Vuoden turvallisuusteko” -palkinnolla?

Vuoden turvallisuusteko 2022

Pelastustarvikkeiden materiaalikeräys Ukrainaan

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön koordinoimaan pelastustarvikkeiden materiaalikeräykseen Ukrainaan osallistui suomalaisia palokuntia, yhteisöjä, yrityksiä ja tavallisia kansalaisia.

Keräyksessä hankittiin Ukrainan toivomia pelastustoimen tarvikkeita yhteensä noin 3 800 kappaletta 89:ltä suomalaiselta taholta. Kerätyt tarvikkeet ovat olleet yhteensä 500 000 euron arvoiset.

Tarvikkeet kuljetettiin ensin Vantaalle, missä 50 vapaaehtoista työntekijää lajittelevat ja pakkaavat ne materiaalilajeittain.

Sen jälkeen 100 kuormalavallista pelastustarvikkeita on toimitettu Suomen sisäministeriön toimesta Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta.

Palkinnon vastaanotti Spekin palokuntapäällikkö Petri Jaatinen.

Yhteistyökumppanit