Elämäntyöpalkinto on erityisen merkittävä tunnustus, joka myönnetään turvallisuusalalla vuosikymmenten ajan työskennelleelle henkilölle. Tämä palkinto on erityinen kunnianosoitus niille, jotka ovat omistaneet suuren osan elämästään turvallisuuden edistämiseen ja kehittämiseen erilaisissa ympäristöissä ja tilanteissa.

Tämä arvostettu palkinto ei ainoastaan tunnusta palkinnon saajan ammatillista uraa ja hänen omistautumistaan turvallisuuden parantamiseen, vaan se myös kunnioittaa hänen kunnianhimoaan, sitoumustaan ja rohkeuttaan puuttua turvallisuushaasteisiin. Se on merkki syvästä arvostuksesta niitä ponnisteluja kohtaan, jotka on tehty sen eteen, että turvallisuusstandardeja, -käytäntöjä ja -innovaatioita voitaisiin jatkuvasti parantaa ja kehittää.

Kuka ansaitsee turvallisuusalan elämäntyöpalkinnon tänä vuonna?

Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti yhteistyössä eri organisaatioiden kanssa haluaa nostaa vuosittain esiin turvallisuusalan positiivisia tekoja, saavutuksia, henkilöitä ja innovaatioita, joita laaja-alaisella ja monipuolisella turvallisuusalalla tapahtuu.

Viime vuoden voittaja:
Martti Johannes Kari

Kari toimi Pääesikunnan apulaistiedustelupäällikkönä ja Viestikoelaitoksen apulaisjohtajana. Hän palveli vuosina 2004–2007 puolustusasiamiehenä Puolassa ja Ukrainassa sekä strategisena neuvonantajana Ukrainan tiedustelupalveluiden reformissa vuonna 2020. Hän oli merkittävässä roolissa Suomen tiedustelulainsäädännön säätämisessä. Lisäksi Kari oli yksi Suomen merkittävimmistä Venäjä-asiantuntijoista. Suurelle yleisölle hän tulikin paremmin tunnetuksi kysyttynä asiantuntijana Venäjän hyökättyä Ukrainaan vuonna 2022. Hänen joulukuussa 2018 Jyväskylän yliopistolla pitämänsä luento, Venäläinen strateginen kulttuuri – miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii, ladattiin Venäjän suurhyökkäyksen jälkeen YouTubeen, ja se nousi hyvin suosituksi. Kari kirjoitti luennon teemasta myös samannimisen kirjan yhdessä historian professori Antero Holmilan kanssa. Kirja julkaistiin huhtikuussa 2023.

Yhteistyökumppanit