Oikein hyvä turvallisuusoivallusOHTO -palkinto on Turvallisuus & Riskienhallinta -lehden ja Finnsecurity ry:n yhteinen palkinto. Palkinnon saaja voi olla yritys, organisaatio tai yksilö, joka on luonut innovatiivisen turvallisuusratkaisun, joka parantaa tai yksinkertaistaa jo käytössä olevia toimintoja ja tarjoaa huomattavaa lisäarvoa asiakkaille. Luovuus palkinnon saamisessa ei rajoitu pelkästään olemassa olevien toimintojen parantamiseen, vaan se voi olla myös täysin uusi keksintö, palvelu tai ratkaisu.

Kuka ansaitsee turvallisuusalan OHTO-palkinnon tänä vuonna?

Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti yhteistyössä eri organisaatioiden kanssa haluaa nostaa vuosittain esiin turvallisuusalan positiivisia tekoja, saavutuksia, henkilöitä ja innovaatioita, joita laaja-alaisella ja monipuolisella turvallisuusalalla tapahtuu.

Vuoden 2022 voittaja:
E-A1 ensiapuvarmuuslukko ja hätätilanneavain 24/7

E-avain System Oy:n kehittämä puhelinohjattava E-A1 ensiapuvarmuuslukko ja hätätilanneavain 24/7 liittyy korkeariskisiin A-luokan kiireellisiin ensiaputehtäviin. Ratkaisu on tarkoitettu hätätilanteisiin, kuten sairauskohtauksiin, joissa halutaan varmistaa, että ensihoitajat pääsevät nopeasti kerrostalojen ovista sisälle sairastuneen henkilön luokse. Ongelma usein on, että ulko-ovien yleisavaimet ovat kilometrien päässä huoltoyhtiöiden lukituissa kaapeissa, joten ensiapuhenkilöstö joutuu seisomaan ulkona odottelemassa ulko-oven avaamista. Potilas saattaa sillä välillä jopa kuolla.

Vuonna 2021 Finanssialan Keskusliitto hyväksyi E-A1 ensiapuvarmuuslukon standardin SFS 7020:n mukaisesti luokkaan 3.

Yhteistyökumppanit