Vuoden turvallisuustyön vapaaehtoinen -palkinto myönnetään vuosittain yksilölle tai ryhmälle, joka on näyttänyt esimerkillistä omistautumista turvallisuuden edistämiseen vapaaehtoistoiminnan kautta. Tämä tunnustus myönnetään niille, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet turvallisuuteen liittyvillä aloilla ja tuoneet positiivisia muutoksia yhteisöihinsä. He ovat esikuvia muille vapaaehtoisille ja rohkaisevat muita osallistumaan turvallisemman yhteisön luomiseen.

Kuka ansaitsee Vuoden turvallisuustyön vapaaehtoinen -palkinnon tänä vuonna?

Turvallisuus & Riskienhallinta -lehden tarkoituksena on yhteistyössä useiden organisaatioiden kanssa vuosittain korostaa turvallisuusalan myönteisiä toimia, huomattavia saavutuksia, merkittäviä henkilöitä sekä innovatiivisia kehityskohteita, jotka rikastuttavat laajaa ja monipuolista turvallisuusalaa.

Viime vuoden voittaja:
HelsinkiMissio ry:n Aggredi-ohjelma

Aggredi-ohjelma on HelsinkiMission kehittämä ja toteuttama ohjelma, jonka tavoitteena on vähentää katuväkivaltaan syyllistyneiden nuorten aikuisten väkivaltaista käyttäytymistä. Asiakkaat ohjataan ohjelmaan pääasiassa vankiloiden, yhdyskuntaseuraamustoimistojen, poliisin ja lastensuojelun kautta. Aggredi on ainutlaatuinen, nimenomaan suomalaiseen yhteiskuntaan kehitetty ja täällä testattu menetelmä. Tutkimuksen mukaan Aggredin läpikäyneistä asiakkaista 75 prosenttia lopettaa väkivaltarikokset. Lisäksi ohjelmaan kuuluu yhdessä viranomaisten kanssa EXIT-toiminta järjestäytyneestä rikollisuudesta irtautumiseen. Lisäksi he ovat käynnistäneet uuden nuorille suunnatun ohjelman, jotta katujengi-ilmiötä voitaisiin ennaltaehkäistä. Aggredi on toiminut pääkaupunkiseudulla vuodesta 2006 alkaen. Se toimii myös Kuopiossa, Turussa, Porissa, Tampereella, Lahdessa ja Oulussa.

Yhteistyökumppanit